Vesiuutisvuoto-blogi vesialan trendeistä ja kuumimmista puheenaiheista!

Niina istuu
 

Vesiuutisvuoto-blogi hiljenee

Hyvät blogini lukijat!

Olettekin varmasti huomanneet, että blogikirjoitukset ovat viime aikoina olleet harvassa. Tähän on syynä työkiireet kasvavan yrityksen johtamisessa. Envieno Ky on nimittäin liiketoimintakaupalla yhdistetty Lakipaatti Oy:n kanssa. Yrityksemme uusi nimi on Laki ja Vesi Oy. Yhdistämme lakimiesten ja insinöörien osaamisen hyvin ainutlaatuisesti samassa palvelussa. Kun ostat meiltä lakimiehen palveluja, saat kyljessä insinöörin, halusitpa tai et. Ja tietenkin toisinpäin. Palveluihin kuuluu muun muassa julkiset hankinnat, teollisuusjätevesiselvitykset ja -sopimukset ja ympäristölupa-asiat.

Lisäksi olemme palkanneet työntekijöitä kasvavan työmäärän vuoksi. Kasvu on toki kivaa, mutta hyppääminen yksityisyrittäjästä nyt jo kuuden hengen yrityksen johtotehtäviin ei tule ilman uhrauksia. Blogin kirjoitus on hyytynyt, mutta ällös huoli! Vaikka Vesiuutisvuoto-blogi hiljeneekin, on meillä tulossa kotisivuillemme alkukesästä ihan uusia juttuja. Malttakaa siis hieman ja nauttikaa keväästä. Kesällä nähdään!

Kommentit pois päältä artikkelissa Vesiuutisvuoto-blogi hiljenee

Teollisuusjätevesien puhdistaminen kunnallisilla jätevedenpuhdistamoilla

Tällä viikolla pyrähdin pikaisesti Pietarissa. Luennoin Lahden Seudun Kehityksen eli Ladecin ja Pietarin vesilaitoksen järjestämässä kansainvälisen vesiosaamiskeskuksen seminaarissa. Kolme luentoani käsittelivät teollisuusjätevesien johtamista kunnallisille jätevedenpuhdistamoille EU:n ja EU-maiden näkökulmasta. Sain luvan jakaa esitykseni myös teille. Lue artikkeli…

Kommentit pois päältä artikkelissa Teollisuusjätevesien puhdistaminen kunnallisilla jätevedenpuhdistamoilla

Insinöörin iloton sanoma

shutterstock_joyless_blog

Mikä on, kun viestimme ei mene perille ihmisille? Miksi toimintatavat eivät muutu, vaikka perustelin kaiken aivan loogisesti ja faktoihin pohjautuen?

Lue artikkeli…

Kommentit pois päältä artikkelissa Insinöörin iloton sanoma

Kumma kun ei kusessa mitään näkynyt

Virtsa on juuri niin puhdasta kuin on se virtsan tuottaja. Mitä puhtaammin elät sitä puhtaampaa on tuotoksesi.

Lue artikkeli…

Kommentit pois päältä artikkelissa Kumma kun ei kusessa mitään näkynyt

Kesälomakosmetiikkaa!

Kesälomalla ehtii harrastamaan vaikkapa kosmetiikan tekemistä itse! Tänään oli vuorossa appelsiini-kookos-suolasuihke.

Lue artikkeli…

Kommentit pois päältä artikkelissa Kesälomakosmetiikkaa!

Mikä on sinun typpijalanjälkesi?

Ruuan tuotanto, kulutus ja ruokahävikki ovat suurimpia ympäristön typpikuorman lisääjiä. Typpijalanjälkilaskurilla näet kuinka suuri kuormittaja olet ja miten voit vähentää omaa jalanjälkeäsi.

Lue artikkeli…

Kommentit pois päältä artikkelissa Mikä on sinun typpijalanjälkesi?

Popsi popsi protskua!

Miksi jätevesiä ei puhdisteta niin hyvin kuin osataan?

possible-379215_1280

“Everything is possible. The impossible just takes longer.” ― Dan Brown

Ruotsiin Linköpingin jätevedenpuhdistamolle rakennetaan (tietääkseni) Pohjoismaiden ensimmäinen otsonointiprosessi. Jos et ole tällä alalla työskennellyt, uutinen hätkähdyttää sinua yhtä paljon maankohoaminen Suomessa. Minun maailmaani se vavisutti kuin 8 Richterin maanjäristys. Miksi? Lue artikkeli…

1 kommentti »

Keittäminen ei hävitä simpukoiden kemikaalijäämiä

Blue mussel

Sinisimpukat suodattavat tunnissa lävitseen 1,8 litraa vettä. Niihin kertyy helposti veden epäpuhtauksia. Simpukoiden keittäminen tai höyryttäminen ruuaksi ei hävitä niihin kertyneitä kemikaaleja.

Lue artikkeli…

Kommentit pois päältä artikkelissa Keittäminen ei hävitä simpukoiden kemikaalijäämiä

Lääkemyynti ei kuulu ruokakaupoille

Drug

Lääkemyyntiä ei saa vapauttaa ruokakauppoihin. Sen tulee jatkossakin olla säädeltyä niin, että myyvältä taholta vaaditaan lääkealan pätevyyttä. Ei ole olemassa turvallisia lääkkeitä!

Lue artikkeli…

Kommentit pois päältä artikkelissa Lääkemyynti ei kuulu ruokakaupoille