Vesiuutisvuoto-blogi vesialan trendeistä ja kuumimmista puheenaiheista!

Niina istuu
 

Suomalaiset yritykset loistivat poissaolollaan maailman suurimmassa vesikonferenssissa

Eilen päättyi nelipäiväinen maailman vesijärjestö IWAn World Water Conference and Exhibition -tapahtuma. Kaikkiaan vierailijoita kävi yli 5500 ja tieteelliseen konferenssiinkin osallistui yli 2500 henkilöä. Konferenssissa pidettiin satoja esityksiä veteen liittyen ja postereitakin oli näytillä kuutisen sataa. Onnittelut Heidi Ekholmille (HSY), jonka posteri ”The Sanitation Safety Plan – Health and Environmental Risk Management Tool for Wastewater Utilities” oli viiden palkitun posterin joukossa!

Konferenssin aikana kirjoitin myös Tekniikka & Talous -lehdelle uutisia mielenkiintoisista aiheista. Voit lukea ne seuraavista linkeistä:

Huutava pula fosforista uhkaa – vessavesissä ratkaisu?

Näin jätevedet voidaan puhdistaa puolta halvemmalla – pakolliset kierrot ja sekoitukset poistuvat 

Kakkavedet hyötykäyttöön – Puhdistamolietteistä voidaan tehdä biodieseliä ja biokaasua

Vedenpuhdistuksen jätevirrasta valmistetaan Coca Colan lasipulloja

Yksi räikeä asia tapahtumassa kuitenkin oli pielessä. Suomalaisia osallistujia paikalla oli hyvä joukko, pääasiassa vesilaitoksilta, yliopistoista ja tutkimuslaitoksista. Mutta mutta. Paikalla ei ollut käytännössä yhtään suomalaista vesialalla toimivan yrityksen edustajaa. No, Envieno tietenkin oli ja Ahlströmilla oli pikkuinen ständi messupuolella. Sielläkin oli paikalla Pohjois-Amerikan myyntihempat.

Juhlapuheissa vesiteknologia on Suomen vientituote numero yksi. Käytännössä olemme melkoinen takapajula verrattuna vaikkapa Hollantiin. Heidän yritystensä edustajia näkyi ja kuului sekä messuilla että konferenssissa. Tanskallakin oli messuosastolla iso oma paviljonki. Missä olivat suomalaiset yritykset? Eivät ainakaan Lissabonissa, maailman isoimmassa vesitapahtumassa.


Holland pavillion
Denmark

 

 

 

 

 

 

Ahlstrom2 Niina_posteri

Artikkelia ei voi kommentoida.