Vesiuutisvuoto-blogi vesialan trendeistä ja kuumimmista puheenaiheista!

Niina istuu
 

Haastan sinut mukaan tempaukseen suojelemaan Itämerta!

Meillä on vain yksi ja ainutlaatuinen Itämeri. Se voi olla maailman meriin verrattuna piskuinen ja matala. Vesikään ei ole välimerellisen kristallinkirkasta. Mutta se on meidän oma meremme, jonka rannoilla suuri joukko meistä viettää lomiaan ja joiden antimista saamme nauttia ruokapöydässämme.

Itämeri on pulassa. Uhkia on useita: rehevöityminen, hapettomuus, haitalliset kemikaalit, laivaliikenne, roskaantuvat rannat ym. Mitä tavallinen tallaaja sitten voi asialle tehdä? Yksi mahdollisuus on osallistua hyväntekeväisyyskampanjoihin, joissa kerätään varoja Itämeren suojelutyöhön.

Vuonna 2011 avattiin Forum Marinumin pihalla Saaristomeriaukio. Aukio rakentuu lahjoittajan nimellä varustetuista laatoista. Kun aukio avattiin, lahjoitettiin Saaristomeren Suojelurahastolle 120 000 euroa. Jokainen voi käydä vierailemassa omalla laatallaan ja kertoa retkellä vaikkapa lapsille Itämerestä, saaristosta ja sen suojelusta.

Tulevana Turun päivänä 15.9. Turussa kokoonnutaan taas keräämään varoja Itämerelle. Aurajoen Nuorkauppakamari järjestää tällöin Aurajoen Ankkarallin, jossa lahjoittajien ostamat kumiankat kisaavat joen herruudesta. Yksi kisa-ankka maksaa 10 euroa ja tästä summasta menee 7 euroa Itämeren suojelutyöhön. Kerätyllä summalla hankitaan Aurajokeen ja Saaristomerelle vaellussiikoja. Kalojen istutus vahvistaa luonnollista kalakantaan ja auttaa vähentämään meren fosforipitoisuuksia.

Envieno osallistuu Ankkaralliin 10 ankalla. Haastan teidät kaikki osallistumaan kisaan! Oman ankan voi ostaa osoitteesta ankkaralli.fi. Sivuilta löytyy myös lisätietoa tempauksesta sekä mielenkiintoinen Ankan matkassa –blogi.

Nähdään Turuus 15.9.!

Artikkelia ei voi kommentoida.