Vesiuutisvuoto-blogi vesialan trendeistä ja kuumimmista puheenaiheista!

Niina istuu
 

Kesäkuumalla janon sammuttaa parhaiten hanavesi!

Kuumalla kelillä vesi on paras janojuoma. Suomessa ollessa ei voi liikaa korostaa hanaveden hyvyyttä ja mahtavuutta! Parilla kikalla voit varmistaa, että saat hanavedestäsi kaiken irti:

  • Juoksuta hanavettä niin kauan, että se on tasaisen viileää. Näin takaat, että juomasi vesi on raikasta ja puhdasta, eikä kiinteistön putkistossa seissyttä, ummehtunutta ja lämmintä.
  • Joitakin vedenjuojia häiritsee vedessä ole lievä kloorin maku. Kloori haihtuu kuitenkin vedestä helposti. Jos jätät kannullisen vettä pöydälle tai jääkaappiin hetkeksi, voit nauttia raikkaamman makuista vettä. Kloori sinänsä ei ole millään tavalla terveyshaitta vaan se päinvastoin kertoo juojalle, että vettä on turvallista juoda, eikä siinä ole haitallisia mikrobeja.

Kuutio hanavettä maksaa saman kuin 1,5 litraa hiilihapotettua makuvettä kaupan hyllyltä

Hanavesi on halpaa ja hyvää, mutta häviää usein kauppojen hiilihapotetuille ja maustetuille vesille. Onneksi monilla on nykyään kotonaan laite, jolla voi itse hiilihapottaa veden. Mausteeksi voi laittaa vaikkapa sitruunan mehua tai hedelmien viipaleita.

Suomessa kylmän veden kuutiohinta on 3-4 euron luokkaa. Ei kovin paha, ottaen huomioon, että se sisältää veden puhdistamisen, kotiinkuljetuksen ja vielä ylimääräisen tuotteen poisviennin. Tällä rahalla saa juuri ja juuri 1,5 litraa hapotettua makuvettä kaupasta. Ja sen joutuu vielä itse kantamaan kotiin ja tyhjän pullon takaisin kauppaan. Pidemmän päälle säästöä tulee merkittävästi. Puhumattakaan säästöistä ympäristölle muovijätteen vähentämisen muodossa.

Veden juomisen ei tarvitse olla tylsää – vettä voi maustaa eri tavoin

Väriä ja makua veteen saa näppärästi lisäämällä siihen hedelmiä tai yrttejä. Kesäkuumalla maistuu jäävesi, ja hedelmät marjat ja yrtit voi näppärästi piilottaa jääpaloihin:

1.  Täytä jääpalamuotit puolilleen kylmällä vedellä.

2.  Lisää jotain seuraavista:

  • Hedelmien, kuten appelsiinin tai sitruunan, paloja. Myös granaattiomenan siemenet toimivat hyvin.
  • Marjoja.
  • Yrttejä tai yrttien kukintoja. Mintut sopivat erityisen hyvin veden maustamiseen. Oreganon ja timjamin kukat ovat kauniita. Huomioi kuitenkin, että veden maku voi jääpalojen sulaessa olla turhan pastakastikemainen.

3.  Pakasta vesi ja hedelmät.

4. Kun jääpalat ovat pakastuneet, täytä muotit vedellä ja laita takaisin pakkaseen.

5. Näin saat  jääpaloja, joissa koristeet ovat kauniisti jääpalojen sisällä.

Sitten vaan jäitä kannuun tai laseihin, hyvin juoksutettua kylmää hanavettä päälle ja ulos aurinkoon nauttimaan!

Artikkelia ei voi kommentoida.