Vesiuutisvuoto-blogi vesialan trendeistä ja kuumimmista puheenaiheista!

Niina istuu
 

Ai jotain ISO9001 juttuja vai?

Aiemmin tällä viikolla osallistuin Finlandia-talolla järjestettyyn Standardisoinnin vuositapahtumaan nimeltään Forum 2012. Yleensä, kun kerron ihmisille, että teen töitä standardien kanssa, saan kahdenlaisia reaktioita.

“Ai, siis jotain ISO9001 juttuja vai?”

tai useimmiten tällaisen ilmeen 8-/ (yritys kuvata sitä ilmettä, kun jää pitkät päälle ja ihminen siirtyy johonkin “find a happy place”-moodiin, ettei tarvitsisi rasittaa kuulohermojaan tällä soopalla).

Myönnettävähän se on, että useimmiten standardeista puhutaan tosi kuivasti ja tylsästi. Pelkästään jo sana standardi saa silmät seisomaan ja suun haukottelemaan. Enemmän tarvittaisiin tällaisia kuvia:

Kuva on julkaistu SFS:n Antti Karppisen luvalla ja on poimittu hänen aiemmasta esitelmästään.

Kuvasta näkee nopeasti, että standardejahan vilahtelee ohitsemme koko ajan. Emme vain tajua sitä, sillä ne piiloutuvat käyttämiimme tavaroihin ja asioihin. Standardien olemassaoloa voi helposti kuvata sanomalla, että ne on luotu tekemään elämämme turvallisemmaksi. Ja siitä, että saamme elää ja kasvattaa lapsemme turvallisessa yhteiskunnassa, ihmisten ainakin pitäisi olla hyvinkin kiinnostuneita. Eli seuraavaksi, kun kerron, että teen töitä standardien parissa, toivonkin vastaukseksi innokkaan kysymyksen “Hei, tosi mielenkiintoista, auttaako sun työ lisäämään mun turvallisuutta.” Tai ainakin jotain muuta kuin sen 8-/ ilmeen.

Jos kiinnostuit edes pikkasen tietämään lisää standardeista, niin keskiviikkoisen tapahtuman esitykset tullaan lataamaan Forum 2012 tapahtuman kotisivuille. Varoitan, että tekstiä joutuu lukemaan aika paljon eikä saa kattella pelkästään hienoja kuvia. Tylsähköä joo, mutta koittakaa nähdä se tärkeä sanoma siellä takana. Turvallisuus ennen kaikkea!

3 kommenttia artikkeliin “Ai jotain ISO9001 juttuja vai?”

 1. Kari Kanninen
  31.10.2012 11:49

  Eikä se ISO9001:kaan oikeasti mikään kamala asia lopulta ole. Kukapa meistä ei haluaisi saada asiakastarpeensa täyttäviä tuotteita? 😉

  • Niina Vieno
   1.11.2012 08:31

   Hei Kari ja kiitos kommentistasi!

   Ei ISO9001-jutut mitään kamalia olekaan. Monilla vaan on kovin suppea käsitys standardeista. Ja jos heillä sattuu olemaan huonoja kokemuksia yhdestä, niin sitten kaikki muutkin on helposti heidän mielestään turhia ja tarpeettomia.

   • Kari Kanninen
    1.11.2012 10:30

    Juuri tuota tarkoitinkin!

Artikkelia ei voi kommentoida.